SMSGuld

SMSguld var den första aktören som började köpa guld över internet. De bedriver en verksamhet med guld, förädling samt försäljning av guld. De är en del av 24Gold International och är idag ett av Sveriges främsta företag inom sitt gebit, med över 90.000 kunder.

Om man beställer ett guldpaket, så kommer det finnas i kundens brevlåda senast nästkommande vardag. Guldpaketet kan man beställa både via hemsidan eller genom att smsa. Det kostar ingenting att beställa värdepaketet, men om du smsar så kan din telefonoperatör debitera dig enligt vanlig sms-taxa. I guldpaketet så ligger ett förtryckt avtal som kunden måste fylla i, och bifogar sedan detta avtal tillsammans med de smycken man önskar sälja. Smsguld tar emot såväl guldklockor och smycken, som tandsmycken och investeringsguld. De rekommenderar dock att man låter avlägsna samtliga ädelstenar från smyckena innan man sänder in dem, då SMSGuld endast betalar för det rena guldet. När man följt samtliga instruktioner så lämnar man in paketet till posten. Ingen frankering behövs då SMSguld står för frakten. Samtidigt som du lämnar över paketet till ditt postombud, så försäkras det automatiskt med upp till 100,000 kronor.

När ditt guldpaket sedan når SMSGuld så påbörjas en värdering, som är i enlighet med guldpriserna på hemsidan. Detta görs samma dag som de mottar ditt paket. Du kan följa försäljningen genom att logga in på Mina Sidor på hemsidan. Inom 24 timmar efter att ditt guld anlänt till mottagaren, så kommer värderingen att vara slutförd och pengarna kommer utbetalas till ditt konto.

Skulle du ångra dig, eller inte vara tillfredsställd med det pris de erbjuder dig för ditt guld, så har du tre dagars ångerrätt. Skulle du ångra dig, så kommer ditt guld att returneras till dig utan extra avgift.

Det bästa med att sälja ditt guld genom SMSGuld, är att det inte kostar kunden någonting. När du beställer kuvertet så bjuder SMSGuld på frakt, försäkring och eventuell retur. Det enda du gör är att skicka in det, och sedan får du automatiskt pengarna på ditt konto.