Guldbrev

Guldbrev är en av de större aktörerna på internet vad gäller att köpa guld. Deras målsättning är att erbjuda privatpersoner ett nytt, smidigt och smart sätt att sälja de guld de inte önskar behålla. De har ett starkt fokus på trygghet och säkerhet, då de inser att många privatpersoner kan vara lite reserverade mot att skicka sitt guld via post.

Därför har Guldbrev lagt stora resurser på att det guld kunderna postar skall komma direkt till dem, utan några mellanhänder. Detta görs genom att kunden beställer hem ett så kallat ”Guldbrev”, vilket är en rekommenderad försändelse som är försedd med en specialkonstruerad säkerhetspåse. Beställer du ditt värdebrev innan klockan 16 på en vardag, så har du det i brevlådan redan nästa dag. Därefter fyller du ditt brev med guldet du vill sälja, och skriver under det medföljande avtal som ger Guldbrev rätt att köpa guldet av dig. Samma avtal ger dem även rätt att, efter 30 dagar, smälta ner ditt guld om de så önskar. Se till att du försluter det noggrant. När du sedan överlämnar ditt guldbrev till postombudet, så försäkras ditt guld med upp till 100 000 kronor. Detta görs automatiskt. Det är dock viktigt att du sparar inlämningskvittot på ett säkert ställe, för det är ditt enda bevis på att du har sänt iväg ditt guld.

När guldet kommer in till Guldbrev så påbörjas värderingen. Du kan följa statusen för ditt guld via Mina Sidor på deras hemsida, då du redan vid beställningen av värdebrevet kommer få inloggningsuppgifter skickade till din telefon. På Mina Sidor kan du även få se det redovisade priset för dina smycken. När priset för dina smycken är fastställda, så kommer det att betalas ut till ditt konto inom 24 timmar.

Guldbrev garanterar att de kan erbjuda sina kunder bättre pris för guldet, än vad deras konkurrenter kan. Därför erbjuder de något som de kallar för Guldbrev Prisgaranti. Deras prisgaranti innebär att du alltid kommer få lika bra betalt hos dem som hos en landbaserad affär, om inte bättre.